Banden kiezen

Op deze website vindt U de meest complete, maar altijd onvolledige, 4x4 offroadbanden-lijst die vandaag de dag op het internet beschikbaar is. Voor ons een continu proces om U te voorzien van de juiste informatie omtrent 4x4 SUV Off-Road banden. Denken we klaar te zijn komt er plotseling een nieuwsberichtje voorbij, prachtig nieuw product, prachtige Mud-Terrain banden of stoere off-road-racing velgen, dat moet zo snel mogelijk worden verwerkt in de webshop. Ja, soms kost dat tijd....

Een van de eerste upgrades die de meeste offroad-autobezitters doen, is een betere set rubber onder hun wagen monteren. Aangezien dit een kostbare aankoop is die uw veiligheid moet waarborgen en waar U tegelijkertijd heel veel plezier van moet hebben, is het belangrijk om een intelligente beslissing te nemen.

Het "universele wonder" bestaat niet, er zullen altijd concessies gemaakt moeten worden, vergeet dat a.u.b. niet. Zelfs met de modernste techniek en hyper-modern profiel is dat niet mogelijk. Als voorbeeld nemen we de "All-Season" banden. Prima en wel, in veel voorkomende situaties doen die banden wat ze moeten doen. Echter, U  heeft niet de beste grip op een met sneeuw bedekte openbare asfaltweg. Dan zijn echte winterbanden veel beter. In de zomer kunnen deze All-Seasonbanden prima voldoen, maar u moet rekening houden met flinke slijtage bij hoge temperaturen en meer brandstof verbruiken in vergelijking met echte zomerse banden.

Al met al wordt de keuze niet makkelijker. Gelukkig heeft u nu de hulp van het EU bandenlabel zodat U verschillende banden met elkaar kunt vergelijken op het gebied van brandstofverbruik, grip op nat wegdek en het lawaai. Maar wanneer het gaat om Mud banden wordt het weer een stuk lastiger. En natuurlijk heeft u een heel groot aanbod van verschillende merken, de keuze is reuze. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het voor U zeer lastig is, bovendien is het over het algemeen een prijzige aanschaf en meestal zit je er wel een tijdje aan vast.

Één van de belangrijkste vragen: Wat gaat u ermee doen?
Gaat U met 160km/u over het asfalt in uw snelle SUV of rijdt u met 160km/u door de zandduinen?
Om het voor u wat makkelijker te maken hebben wij een onderverdeling in een aantal categorien. De meeste 4x4`s worden standaard met normale straatbanden of All-Terrain (AT) banden afgeleverd. Dit is een band die net iets meer profiel heeft als een normale wegband. Bij een modderige ondergrond - zoals wij hier in Nederland vaak hebben - loopt het profiel al snel vol en heb je totaal geen grip meer. Wanneer u meer grip nodig bent omdat u vaak in de bossen werkt of op het land in het natte gras wordt het tijd voor Mud-Terrain (MT) banden. Voor de jongens die een terreinmonster hebben gebouwd willen natuurlijk banden uit het segment Extreme-Terrain, met grote mudbanden tot wel 44 inch hoog.

Hier leest u wat meer over de verschillende categorien (en wat u daarvan kunt verwachten).
Heeft u een technische vraag over banden? Veel antwoorden vindt U hier.
Duidelijke uitleg over het bandenlabel vindt U op deze pagina.
Coverbanden? Dat is iets van vroeger en is niet meer te vergelijken met de hedendaagse retread banden. Vaak blijkt het een heikel thema op de verjaardag van de buurman maar met dergelijke banden hoeft U zich niet meer te schamen, sterker nog, U wilt kwaliteit, U denkt aan het milieu en U heeft voordeel in uw portemonnee. Alle ins en outs over retreading vindt U op deze pagina.

 

© 2011 - 2021 offroadbanden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel