Nieuwe banden of vernieuwde banden?

Dat ligt geheel aan uw budget!
Alle vernieuwde banden krijgen een uitgebreide controle. Sinds 2002 zijn ze onderworpen aan dezelfde performance- en veiligheidstests als nieuwe banden, voordat ze in de verkoop gaan. De indicatie "retread" is verplicht bij coverbanden. De voordelen en nadelen van vernieuwde banden:

  • vernieuwde banden zijn stukken goedkoper
  • vernieuwde banden zijn minder milieu belastend
  • vernieuwde banden zijn over het algemeen iets luidruchtiger
  • vernieuwde banden zijn iets moeilijker te balanceren.

Coverbanden - Retread - Retreaded - Runderneuert

Het loopvlak (vaak ook de zijkant!) van de gebruikte band wordt vervangen door een nieuw loopvlak op het oorspronkelijke karkas. Deze banden worden met een "R" of "retread" of "runderneuert" of "retreaded" gemarkeerd. Deze indicatie is verplicht voor de coverbanden. De datum van de covering wordt op dezelfde manier als de produktiedatum van de nieuwe band aangegeven.

Zijn vernieuwde banden betrouwbaar?
Ja ! Alle vernieuwde banden krijgen een uitgebreide controle. Sinds Januari 2002 zijn ze onderworpen aan dezelfde performance- en veiligheidstest als nieuwe banden voorat ze in de verkoop gaan.

Kunnen vernieuwde banden ook in de autosport gebruikt worden?
Jazeker, vernieuwde (vroeger genoemd coverbanden) banden voldoen aan dezelfde eisen als een nieuwe band. Vaak horen we dat de vernieuwde band kapot zou zijn gelopen omdat het "coverbanden" zijn maar in de meeste gevallen was een compleet nieuwe band ook kapot gelopen ! Een groot deel van de autosportbanden zijn vernieuwde banden: ASR, Nortenha, Fedima, TipTyre, Maxsport, Riga, Unigom, Indysport, Malatesta zijn zeer bekende producenten van vernieuwde banden.

De argumenten om voor vernieuwde (gecoverde) banden te kiezen:

Veiligheid
Gecoverde banden zijn veilig!
Coverbanden worden geproduceerd volgens de hoogste normen met behulp van zeer geavanceerde machines.
Alle vernieuwde banden moeten worden vervaardigd volgens een Europese norm (ECE Reg 108 voor autobanden of ECE 109 voor banden voor bedrijfsvoertuigen). Deze verordeningen schrijven voor, dat alle vernieuwde banden moeten worden getest onder dezelfde belasting en snelheid criteria als nieuwe banden. Deze voorschriften zorgen ervoor dat u verzekerd bent van de goede kwaliteit, gedegen integriteit en hoge prestaties. Coverbanden zijn net zo goed en betrouwbaar als nieuwe banden!

Economie
Gecoverde banden zijn Great Value for Money!
Coverbanden presteren net zo goed als banden die nog nooit gecoverd zijn.
Doordat coverbanden minder olie gebruikt bij de productie zijn ze een stuk goedkoper.
Op die manier zorgt u voor een aanzienlijke besparing bij de aanschaf van nieuwe banden.


Milieu
Vernieuwde banden zijn groen !
Loopvlakvernieuwing is zeer milieuvriendelijk en moet worden beschouwd als de beste praktische milieu-optie voor recycling van banden. In tegenstelling tot andere vormen van recycling van banden of verwijdering, is het coveren niet simpelweg stellen de uiteindelijke verwijdering van de band, maar actief bijdraagt aan het terugdringen van het bedrag van de banden wordt gebruikt en daarmee bespaart kostbare natuurlijke hulpbronnen.

Elke vernieuwde band betekent een nieuw geproduceerde band minder. Hiermee reduceren wij jaarlijks de productie van het aantal nieuwe banden. Daarmee besparen wij weer heel veel op natuurlijke hulpbronnen zoals olie, want om een band te produceren heeft men onder andere olie nodig. En juist hier kunt u heel veel besparen door het kopen van vernieuwde banden! Een vernieuwde band verbruikt namelijk veel minder olie als de productie van een nieuwe band.

Feiten:


Per geproduceerde vernieuwde personen autoband bespaart u ca. 20 liter olie.
Per geproduceerde vernieuwde vrachtauto band bespaart u ca. 60 liter olie.

Gebruikers van vernieuwde banden denken "Groen", ze besparen energie en daarmee het milieu en helpen de afval berg van gebruikte autobanden te reduceren.

  • Voor de productie van een vernieuwde band is maar 50% van de grondstoffen benodigd, t.o.v. van een nieuwe band.
  • Elke geproduceerde vernieuwde band bespaard gemiddeld 20 liter ruwe olie.
  • De hoeveelheid energie die wordt verbruikt bij de productie van een vernieuwde band is lager dan die van een nieuwe.
  • Vernieuwen beperkt de hoeveelheid afval, door hergebruik van de autoband karkassen.

De vernieuwde band is daarom milieuvriendelijk.

© 2011 - 2021 offroadbanden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel